Materialer

Jeg går ind for bæredygtighed, økologi og dyrevelfærd.

Så derfor arbejder jeg, som strikker for, at mine strikkede produkter er bæredygtige, økologiske og strikket i mulesingfri garn.

Vi skal stå sammen om at passe på vores klode. Det koster lidt mere at købe disse gode garner, men til gengæld har jeg god samvittighed og jeg kan levere dig et håndlavet produkt af meget høj kvalitet.

JuelDesign Økologi
JuelDesign Bæredygtighed

HVAD ER BÆREDYGTIGT STRIK HOS OS?

 “En bæredygtig udvikling skal sikre menneskenes nuværende behov uden at forringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres” (Brundtlandsrapporten). 

Vi gør alt hvad der er muligt for at sikre miljø og social retfærdighed.

Jeg strikker i økologiske garner der er dyrket uden brug af kemikalier og kunstgødning. Garnet er ligeledes bearbejdet uden brug af skadelig kemi. 

For os er det ligeledes vigtigt at sikre familier en indtjening og mad på bordet i de regioner i verden, hvor det at producere eks. uld er eneste og bedste mulige produktion.  

Det kan også være bæredygtigt at købe kvalitetsstrik, der holder længere og som kan gå i arv, således spare vi også på brug af jordens ressourcer.

Eller du kan købe strik, der er lavet af f.eks. recycled garn – altså garn der er vasket, genopspundet og farvet igen – og dermed genanvendt.

Når vi taler om genanvendelse, så genbruger vi også emballage. Således at kassen du modtager din vare i vil være genbrug.

Alle skridt tæller for at nå målet om at spare på klodens ressourcer. Vi har taget nogle af disse skridt.

 

 

HVAD BETYDER CERTIFICERINGEN PÅ GARN OG TØJ?

GOTS er en forkortelse for Global Organic Textile Standard, oversat Økologisk tekstil standard.

GOTS er den mest brugte certificering inden for økologiske tekstiler, som kan være garn, tøj, tæpper, sengetøj, håndklæder, ja alle former for tekstiler som kan laves af naturlige fibre fra f.eks bomuld, uld, silke.

 

JuelDesign økologisk garn
JuelDesign Muslingfri får

HVAD ER MULESING?

Mulesing er et indgreb, hvor en hudfold og betragteligt område rundt om merinofårets tarmåbning skæres af. Dette indgreb sker oftest uden bedøvelse, og er derfor meget smertefuldt for fåret.

Mulesing bliver udført for at undgå at fluer lægger æg i fårets hudfolder ved tarmåbningen, men der findes mere humane måde at undgå disse flueangreb, bl. a. med anderledes kost og avlsprogrammer, der giver får med færre hudfolder.

Vi vil gerne se glade får, som har et godt liv. Så derfor bruger vi mulesingfri garner.

Hanne Kontakt

Hvad kan jeg hjælpe med?

Skriv dit navn, email og din besked, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få

20% rabat og fri fragt

Tilbuddet gælder indtil 21. december 2019.
Når du har tilmeldt dig modtager du en email med en rabatkode som du kan anvende i hele perioden.

Ved tilmelding accecpterer du handelsbetingelser, cookiepolitk og persondatapolitik